10 redenen om vandaag nog te beginnen met het bleken van je tanden!


We willen allemaal een stralend witte, schoon ogende glimlach hebben, maar hier zijn nog eens 10 redenen om eerder vroeger dan later aan je bleekreis te beginnen. Als tandenbleekspecialist zijn wij altijd geïnteresseerd in het bevorderen van een gezonde mondverzorging. Het ultieme assortiment voor het bleken van tanden is van Crest Whitening Strips, het is het gemakkelijkste en meest effectieve product voor het bleken van tanden op de markt.

Verbetering van het algehele uiterlijk en zelfvertrouwen goed

Het verbeteren van het algehele uiterlijk, inclusief het uiterlijk van de tanden, kan leiden tot meer zelfvertrouwen. Als we ons goed voelen over ons uiterlijk, kan dit ons gevoel van eigenwaarde en eigenwaarde vergroten. Dit kan leiden tot een positievere houding en kijk, en kan ook van invloed zijn op hoe we onszelf aan anderen presenteren, bijvoorbeeld in sociale en professionele situaties. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat mensen met meer zelfvertrouwen over het algemeen succesvoller zijn in hun persoonlijke en professionele leven. Een goed zelfvertrouwen hebben kan ook een positieve invloed hebben op ons algehele mentale en fysieke welzijn.

Verbeter je glimlach en wees aantrekkelijker

Een glimlach is vaak een van de eerste dingen die mensen aan ons opmerken en kan een sterke indruk maken. Een aantrekkelijke glimlach kan ons helpen vriendelijker, zelfverzekerder en benaderbaarder over te komen. Een mooie glimlach kan er ook voor zorgen dat we ons zelfverzekerder voelen en ons zelfvertrouwen vergroten. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat mensen met een aantrekkelijke glimlach door anderen vaak als succesvoller en betrouwbaarder worden beschouwd.

Het verbeteren van onze glimlach door het bleken van tanden kan helpen om het algehele uiterlijk van onze tanden te verbeteren, waardoor ze er schoner, helderder en aantrekkelijker uitzien. Dit kan ons ook een jeugdiger en gezonder uiterlijk geven. Over het algemeen kan een aantrekkelijke glimlach een positieve invloed hebben op ons persoonlijke en professionele leven.

Verwijder vlekken veroorzaakt door eten en drinken

Het verwijderen van vlekken veroorzaakt door eten en drinken kan helpen om het algehele uiterlijk van onze tanden te verbeteren. Vlekken kunnen ervoor zorgen dat onze tanden er geel, dof of verkleurd uitzien, waardoor we ons onzeker kunnen voelen over onze glimlach en ons er ook ouder uit kunnen laten zien. Bovendien kunnen bepaalde voedingsmiddelen en dranken, zoals koffie, thee, rode wijn en donkergekleurd fruit en groenten, pigmenten bevatten die het glazuur van onze tanden kunnen binnendringen en verkleuring kunnen veroorzaken. Na verloop van tijd kunnen deze pigmenten zich ophopen en resulteren in aanzienlijke verkleuring. Door deze vlekken te verwijderen, kunnen we de natuurlijke witheid en schoonheid van onze tanden herstellen.

Bovendien kunnen sommige vlekken een teken zijn van slechte mondhygiëne, of het kan een symptoom zijn van andere mondgezondheidsproblemen zoals gaatjes of tandvleesaandoeningen. Het verwijderen van de vlekken kan voorkomen dat deze problemen erger worden en helpt een goede mondgezondheid te behouden.

Daarom kan het verwijderen van vlekken veroorzaakt door eten en drinken helpen om het algehele uiterlijk van onze tanden te verbeteren en om onze algehele mondgezondheid te behouden.

Verbeter de mondhygiëne en verminder de kans op tandbederf en tandvleesaandoeningen goed

Het verbeteren van de mondhygiëne en het verminderen van het risico op tandbederf en tandvleesaandoeningen is belangrijk voor het behoud van de algehele mondgezondheid en het welzijn.

Tandbederf, ook wel gaatjes genoemd, wordt veroorzaakt door de opbouw van tandplak op de tanden. Tandplak is een kleverige film van bacteriën die zich vormt op de tanden en het tandvlees. Indien tandplak niet wordt verwijderd, kan dit leiden tot de vorming van gaatjes en uiteindelijk tot verlies van tanden.

Tandvleesaandoening, ook wel parodontitis genoemd, is een infectie van het tandvlees en de botten die de tanden ondersteunen. Het wordt veroorzaakt door een opeenhoping van tandplak en tandsteen, wat kan leiden tot ontsteking, bloeding en uiteindelijk tandverlies als het onbehandeld blijft.

Door een goede mondhygiëne toe te passen, zoals regelmatig poetsen en flossen, en regelmatig naar de tandarts te gaan voor controle, kunnen we tandplak en tandsteen verwijderen, het risico op tandbederf en tandvleesaandoeningen verkleinen en een gezonde en aantrekkelijke glimlach behouden.

Ook kan een goede mondhygiëne een slechte adem, tandgevoeligheid en tandverlies helpen voorkomen, en het kan ook de algehele gezondheid verbeteren, aangezien tandvleesaandoeningen en tandbederf in verband zijn gebracht met verschillende systemische gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en meer.

Daarom is het verbeteren van de mondhygiëne en het verminderen van het risico op tandbederf en tandvleesaandoeningen essentieel voor het behoud van een gezonde, aantrekkelijke glimlach en algeheel welzijn.

Voorkom tandgevoeligheid

Tandgevoeligheid helpen voorkomen is een belangrijk aspect van het behoud van de mondgezondheid. Gevoeligheid van tanden, ook wel tandovergevoeligheid genoemd, is een veel voorkomende aandoening die veel mensen treft. Het treedt op wanneer de zenuwen in de tand bloot komen te liggen, meestal als gevolg van tandbederf, tandvleesaandoeningen of slijtage van het tandglazuur. Dit kan pijn of ongemak veroorzaken wanneer de tand in contact komt met warme, koude, zoete of zure voedingsmiddelen en dranken.

Tandgevoeligheid kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder:

 • Versleten tandglazuur
 • Blootgestelde tandwortels
 • tandvlees recessie
 • Scheuren of schilfers in de tanden
 • Producten voor het bleken van tanden
 • Te hard tanden poetsen of een tandenborstel met harde haren gebruiken.

Om gevoeligheid van de tanden te helpen voorkomen, wordt aanbevolen om:

 • Poets en flos regelmatig de tanden om tandplak en bacteriën te verwijderen
 • Gebruik een tandenborstel met zachte haren
 • Gebruik tandpasta die speciaal is ontwikkeld voor gevoelige tanden
 • Vermijd extreem hete of koude gerechten en dranken
 • Vermijd zure voedingsmiddelen en dranken
 • Beperk de consumptie van suikerhoudend en plakkerig voedsel
 • bezoek de tandarts voor regelmatige controles en reinigingen.

Door deze maatregelen te implementeren, kan het helpen tandgevoeligheid te voorkomen en gezonde tanden en tandvlees te behouden. Bovendien, als u al een probleem heeft met de gevoeligheid van uw tanden, kan uw tandarts u andere behandelingen en producten voorstellen die kunnen helpen de symptomen te verlichten.

Laat tanden er egaal wit en egaal uitzien

Tanden gelijkmatig wit en gelijkmatig laten lijken, is een belangrijk aspect van het bereiken van een mooie en aantrekkelijke glimlach. Ongelijke gekleurde of verkleurde tanden kunnen afbreuk doen aan het algehele uiterlijk van onze glimlach en ons een zelfbewust gevoel geven.

Er zijn verschillende manieren om tanden er egaal wit en egaal uit te laten zien:

 • Tanden bleken: Tanden bleken is een cosmetische tandheelkundige procedure waarbij bleekmiddelen worden gebruikt om vlekken en verkleuring van de tanden te verwijderen. Het kan op kantoor worden gedaan door een tandarts of thuis met een bleekset om mee naar huis te nemen.
 • Bonding: Dental bonding is een procedure waarbij een tandkleurige composiethars op de tand wordt aangebracht en vervolgens wordt uitgehard met een speciaal licht. De hars is gevormd en gepolijst om bij de omringende tanden te passen en kan worden gebruikt om vlekken, schilfers en gaten te verdoezelen.
 • Veneers: Veneers zijn dunne, op maat gemaakte omhulsels van tandkleurig materiaal die aan de voorkant van de tanden worden gehecht. Ze kunnen worden gebruikt om verkleuring, gaten en andere cosmetische onvolkomenheden te verdoezelen.

Al deze procedures kunnen helpen om tanden er uniform wit en egaal uit te laten zien, en ze kunnen helpen om het algehele uiterlijk van onze glimlach te verbeteren en ons zelfvertrouwen te vergroten. Het is echter belangrijk om een tandarts te raadplegen voordat u beslist welke de juiste voor u is. Een tandarts kan uw gebit beoordelen en de beste optie voor u aanbevelen op basis van uw specifieke behoeften en doelen.

Verbeter de algehele mondgezondheid

Het verbeteren van de algehele mondgezondheid is een belangrijk aspect van het behouden van een gezonde en aantrekkelijke glimlach. Een goede mondgezondheid omvat niet alleen het uiterlijk van onze tanden, maar ook de gezondheid en functie van ons tandvlees, kaakbeenderen en andere orale structuren.

Er zijn verschillende manieren om de algehele mondgezondheid te verbeteren:

 • Regelmatige tandheelkundige controles: Een bezoek aan de tandarts voor regelmatige controles en reinigingen is een belangrijk onderdeel van het behoud van een goede mondgezondheid. Tijdens deze afspraken zal de tandarts de tanden en het tandvlees onderzoeken, indien nodig röntgenfoto’s maken en de tanden reinigen om tandplak en tandsteen te verwijderen.
 • Goede mondhygiëne: regelmatig tanden poetsen en flossen en een antiseptisch mondwater gebruiken kan tandplak en bacteriën helpen verwijderen en tandbederf en tandvleesaandoeningen voorkomen.
 • Een uitgebalanceerd dieet: een dieet met veel suiker en zuur kan tandbederf en tandvleesaandoeningen bevorderen. Het eten van een uitgebalanceerd dieet met veel fruit en groenten en het beperken van suikerhoudende en zure voedingsmiddelen en dranken kan helpen om tanden en tandvlees gezond te houden.
 • Stoppen met roken: Roken is een belangrijke risicofactor voor tandvleesaandoeningen en mondkanker. Stoppen met roken kan helpen om het risico op deze aandoeningen te verkleinen en de algehele mondgezondheid te verbeteren.
 • Tandenknarsen vermijden: tandenknarsen kan schade aan de tanden, kaak en spieren veroorzaken en kan leiden tot hoofdpijn. Het dragen van een nachtwaker of het zoeken van professionele hulp kan tandenknarsen voorkomen

Door deze maatregelen te implementeren, kan het helpen om de algehele mondgezondheid te verbeteren en een gezonde en aantrekkelijke glimlach te behouden. Bovendien, als u mondgezondheidsproblemen heeft, kan een tandarts de juiste behandeling aanbevelen om deze aan te pakken.

Verbeter de effectiviteit van orthodontische behandelingen

Het verbeteren van de effectiviteit van orthodontische behandelingen is een belangrijk aspect van het bereiken van een gezonde en aantrekkelijke glimlach. Orthodontische behandelingen, zoals beugels of Invisalign, worden gebruikt om tanden recht te zetten en bijtproblemen te corrigeren. Om optimale resultaten te bereiken, is het echter belangrijk om bepaalde stappen te nemen om de effectiviteit van de behandeling te verbeteren.

Hier zijn enkele manieren om de effectiviteit van een orthodontische behandeling te verbeteren:

 • Vasthouden aan een goede routine voor mondhygiëne: Het is belangrijk om tanden en tandvlees schoon en gezond te houden tijdens een orthodontische behandeling. Regelmatig poetsen en flossen, evenals het gebruik van een antiseptisch mondwater, kunnen tandbederf en tandvleesaandoeningen helpen voorkomen.
 • De instructies van de orthodontist volgen: Uw orthodontist zal u specifieke instructies geven over hoe u voor uw beugel of aligners moet zorgen en welk voedsel u moet vermijden. Het is belangrijk om deze instructies te volgen om ervoor te zorgen dat de behandeling verloopt zoals gepland.
 • De beugels dragen volgens de instructies: Nadat de behandeling is voltooid, is het belangrijk om de beugels te dragen volgens de instructies van de orthodontist om de nieuwe positie van de tanden te behouden.
 • Bepaalde voedingsmiddelen vermijden: Orthodontische behandeling kan tanden en tandvlees gevoeliger maken en bepaalde voedingsmiddelen kunnen de beugel of aligners beschadigen of losmaken. Het is belangrijk om hard, plakkerig of taai voedsel te vermijden dat de beugel of aligners kan beschadigen.
 • Regelmatige afspraken nakomen: Regelmatige afspraken zijn belangrijk om de voortgang van de behandeling te controleren en eventueel bij te sturen.

Door deze maatregelen te implementeren, kan het helpen om de effectiviteit van orthodontische behandelingen te verbeteren en de gewenste resultaten te bereiken. Bovendien, als u vragen of opmerkingen heeft over uw behandeling, is het belangrijk om deze met uw orthodontist te bespreken.

Maak het gemakkelijker om een goede mondhygiëne te behouden

Het gemakkelijker maken om een goede mondhygiëne te handhaven is een belangrijk aspect van het bereiken en behouden van een goede mondgezondheid. Een goede mondhygiëne omvat regelmatig poetsen, flossen en spoelen met antiseptisch mondwater om tandplak en bacteriën te verwijderen die kunnen leiden tot tandbederf en tandvleesaandoeningen.

Hier zijn enkele manieren om het gemakkelijker te maken om een goede mondhygiëne te behouden:

 • Het juiste gereedschap gebruiken: Het gebruik van de juiste tandenborstel en tandpasta kan een groot verschil maken op het gebied van mondhygiëne. Elektrische tandenborstels met roterende koppen kunnen effectiever zijn in het verwijderen van tandplak dan handtandenborstels. Evenzo kunnen tandpasta’s met fluoride helpen om tanden te versterken en tandbederf te voorkomen.
 • Een routine creëren: Door een regelmatige routine voor mondhygiëne vast te stellen en eraan vast te houden, kan het gemakkelijker worden om een goede mondhygiëne te behouden. Elke dag op hetzelfde tijdstip poetsen en flossen kan bijvoorbeeld helpen om van mondhygiëne een gewoonte te maken.
 • Gebruik van floshulpmiddelen: Flossen kan voor sommige mensen moeilijk zijn, vooral voor mensen met een beugel of andere orthodontische hulpmiddelen. Er zijn floshulpmiddelen beschikbaar die het flossen gemakkelijker kunnen maken, zoals flosdraadtrekkers, waterflossers en tandenstokers.
 • Regelmatige tandheelkundige controles ondergaan: Regelmatige tandheelkundige controles kunnen helpen om eventuele mondgezondheidsproblemen in een vroeg stadium te identificeren en de juiste behandeling te krijgen. Daarnaast kan de mondhygiënist tanden reinigen en tandplak en tandsteen verwijderen waar normaal poetsen niet bij kan.
 • Doorzichtige aligners gebruiken in plaats van beugels: Doorzichtige aligners zijn verwijderbaar, waardoor het veel gemakkelijker wordt om een goede mondhygiëne te behouden. Met beugels kunnen de beugels en draden het moeilijk maken om effectief te poetsen en te flossen.

Door deze maatregelen te implementeren, kan het helpen om een goede mondhygiëne te handhaven en een goede mondgezondheid te bereiken en te behouden. Daarnaast is het belangrijk om vragen of zorgen over uw mondhygiëne te bespreken met uw tandarts of mondhygiënist.

Verbeter de algehele mondgezondheid en het welzijn.

Het verbeteren van de algehele mondgezondheid en het welzijn is een belangrijk voordeel van het bleken van tanden. Het behouden van een goede mondgezondheid is belangrijk voor de algehele gezondheid en het welzijn, aangezien de mondgezondheid nauw verbonden is met de gezondheid van de rest van het lichaam. Hier zijn enkele manieren waarop het bleken van tanden de algehele mondgezondheid en het welzijn kan verbeteren:

 • Vermindering van het risico op tandbederf en tandvleesaandoeningen: Tanden witter maken kan helpen bij het verwijderen van oppervlaktevlekken veroorzaakt door eten en drinken, die bacteriën kunnen bevatten die kunnen leiden tot tandbederf en tandvleesaandoeningen. Door deze vlekken te verwijderen, kan het helpen het risico op deze mondgezondheidsproblemen te verminderen.
 • Verbetering van het zelfvertrouwen: Een heldere, witte glimlach kan helpen om het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde te verbeteren. Als mensen zich goed voelen over hun gebit, zullen ze eerder glimlachen en meer met anderen omgaan, wat kan helpen om het algehele welzijn te vergroten.
 • Verbetering van het algehele uiterlijk: een heldere, witte glimlach kan helpen om het algehele uiterlijk te verbeteren en een persoon er aantrekkelijker uit te laten zien en voelen.
 • Tandgevoeligheid voorkomen: Tanden witter maken kan helpen om tandgevoeligheid te verminderen. Sommige producten voor het bleken van tanden gebruiken desensibiliserende middelen die kunnen helpen de pijn te verminderen die wordt veroorzaakt door tandgevoeligheid.
 • Tanden er egaal wit en egaal uit laten zien: Tanden witter maken kan helpen om tanden er egaal wit en egaal uit te laten zien. Dit kan helpen om het algehele uiterlijk van de tanden te verbeteren en een mooiere glimlach te geven.
 • Verbetering van de algehele mondgezondheid: Tanden bleken kan helpen om de mondhygiëne te verbeteren en het risico op tandbederf en tandvleesaandoeningen te verminderen, wat kan helpen om de algehele mondgezondheid te verbeteren.

Door deze maatregelen te implementeren, kan het helpen de algehele mondgezondheid en het welzijn te verbeteren. Daarnaast is het belangrijk dat u, als u vragen of opmerkingen heeft over het bleken van uw tanden, deze met uw tandarts of mondhygiënist bespreekt.

Gebruik deze link om terug te gaan naar onze BLOG