De beste voedingsmiddelen voor een wittere glimlach

Foods to avoid white teeth

Hoe uw dieet uw mondgezondheid handhaaft terwijl u uw tanden behoudt

Heb je ooit het gezegde ‘je bent wat je eet’ gehoord? Nou, in dit geval ben je ook wat je drinkt, en jongen oh jongen, weten onze tanden het! Net als bij een supermodel dieet, kan wat je in je mond stopt een grote invloed hebben op je uiterlijk, vooral de oogverblindende tint van je parelwitte tanden.

Kijk, ons dieet heeft een direct effect op onze mondgezondheid, van de sterkte van ons glazuur tot de witheid van onze tanden. Dat klopt mensen, het is tijd om afscheid te nemen van die dagelijkse koffiefixatie en hallo te zeggen tegen een gezondere, wittere glimlach. Dus pak pen en papier en laten we aantekeningen maken over welk eten en drinken we wel en niet moeten gebruiken voor een stralendere, gezondere glimlach.

Het kopen van bleekkits voor thuis is slechts één kant van de medaille voor het bereiken van een stralend witte glimlach. Uw kleurtint zal na verloop van tijd afnemen en er zijn aanvullende bleekbehandelingen nodig, maar de tijdsduur tussen de behandelingen wordt rechtstreeks beïnvloed door de producten die we consumeren.

Dit onderwerp is alleen maar populairder geworden omdat een wereldwijde obsessie met witte tanden steeds vaker voorkomt, hierover lees je op onze blog.

Voedingsmiddelen die een wittere glimlach bevorderen

Fruit en groenten

Groenten en fruit, het dreamteam voor mondgezondheid! Deze knapperige, suikerarme krachtpatsers zitten niet alleen boordevol vitamines en mineralen, maar bevatten ook natuurlijke bleekmiddelen zoals appelzuur.

Door op fruit en groenten te kauwen, schrobt u effectief oppervlaktevlekken weg, houdt u uw tanden gezond en bevordert u een helderdere, wittere glimlach.

Dus, de volgende keer dat je in de verleiding komt door die zak chips, pak dan een appel.

Zuivelproducten

Zuivel, het doet een glimlach goed! Dat klopt mensen, melk, kaas en yoghurt zijn niet alleen geweldig voor sterke botten, maar ook voor een gezonde, wittere glimlach.

Het calcium in zuivelproducten helpt het tandglazuur te versterken, waardoor het beter bestand is tegen vlekken en tandbederf. Bovendien kan het melkzuur in sommige zuivelproducten helpen om oppervlakkige vlekken te verwijderen.

U kunt zelfs zuivelalternatieven gebruiken, bijvoorbeeld amandelmelk, sojamelk enz. Geen van deze producten veroorzaakt van nature vlekken op uw tanden.

Noten en zaden

Noten en zaden, de onbezongen helden van het bleken van tanden! Deze knapperige snacks zitten boordevol vitamines en mineralen die helpen om je tanden en tandvlees gezond te houden en een stralende, wittere glimlach te bevorderen.

Noten en zaden bevatten ook weinig suiker, wat het risico op tandbederf en verkleuring helpt verminderen. Bovendien helpt de knapperige textuur van deze snacks oppervlaktevlekken weg te schrobben.

Noten en zaden zijn de go-to-food die zal helpen bij het hunkeren naar, gebruik ze als vervanging voor alle zoete snacks die je momenteel eet en je glimlach zal je dankbaar zijn!

Thee en water

Thee en water, het dynamische duo van hydratatie! Deze dranken zijn niet alleen goed voor je algehele gezondheid, maar ook voor je tanden.

Thee, vooral groene en zwarte thee, bevat polyfenolen waarvan is aangetoond dat ze het risico op vlekken en tandbederf verminderen. Water daarentegen helpt om je mond gehydrateerd te houden en eventuele oppervlakkige vlekken te verwijderen.

Dus, de volgende keer dat je naar een suikerhoudende drank grijpt, pak dan een kopje thee of een glas water. Je tanden en tandarts zullen je dankbaar zijn!

Eten om te vermijden

Zetmeelrijke en suikerhoudende voedingsmiddelen

Zetmeelrijke en suikerhoudende voedingsmiddelen hebben een aanzienlijke invloed op de mondgezondheid en het uiterlijk van de tanden. Deze koolhydraatrijke en suikerrijke voedingsmiddelen kunnen het risico op tandbederf en verkleuring vergroten, waardoor tanden er dof en geel uitzien. Bovendien kan de plakkerige textuur van deze voedingsmiddelen aan de tanden blijven kleven, waardoor ze moeilijk te verwijderen zijn.

Om een stralende, witte glimlach te behouden, is het het beste om de consumptie van zetmeelrijke en suikerhoudende voedingsmiddelen te beperken en te kiezen voor gezondere alternatieven, zoals fruit.

Donkergekleurde dranken

Donkergekleurde dranken, zoals koffie, thee en wijn, kunnen ook een negatieve invloed hebben op de mondgezondheid en het uiterlijk van de tanden.

Deze dranken bevatten pigmenten die zich aan de tanden kunnen hechten en verkleuring kunnen veroorzaken, waardoor ze er dof en geel uitzien. Bovendien kan de zuurgraad in sommige van deze dranken het tandglazuur aantasten, waardoor het nog vatbaarder wordt voor vlekken.

Om een stralend witte glimlach te behouden, kun je het beste de consumptie van donkere dranken beperken en in plaats daarvan kiezen voor water.”

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals roken en rookloze tabak, kunnen ernstige gevolgen hebben voor de mondgezondheid en het uiterlijk van de tanden.

Deze producten kunnen verkleuring veroorzaken, waardoor tanden er dof en geel uitzien. Bovendien kan de rook van deze producten een slechte adem veroorzaken en het risico op tandvleesaandoeningen en mondkanker verhogen.

Er zijn een miljoen redenen om te stoppen met roken, een stralend witte glimlach behouden is er maar 1, tabaksproducten kun je het beste vermijden en kiezen voor gezondere alternatieven, zoals kauwgom.

Hoe voeding de kleur van uw tanden beïnvloedt

De rol van speeksel en de invloed ervan op de kleurschakering van tanden

Speeksel speelt een cruciale rol bij het behoud van de mondgezondheid en het uiterlijk van tanden. Speeksel is een natuurlijk reinigingsmiddel dat helpt bij het neutraliseren van schadelijke zuren in de mond, het wegspoelen van voedseldeeltjes en het leveren van essentiële mineralen aan de tanden.

Speeksel kan echter ook de witheid van tanden beïnvloeden. Als er bijvoorbeeld een disbalans is in de niveaus van bepaalde mineralen in speeksel, zoals calcium en fosfor, kan dit leiden tot tandverkleuring. Bovendien kunnen bepaalde medicijnen en medische aandoeningen de speekselproductie verminderen, wat leidt tot een droge mond en het risico op tandbederf en vlekken vergroot.

Het is belangrijk om een gezond speekselgehalte in de mond te behouden om de mondgezondheid en een stralende, witte glimlach te bevorderen. Door veel water te drinken, kauwgom te kauwen en bepaalde medicijnen en medische aandoeningen te vermijden die de speekselproductie kunnen verminderen, kun je in het algemeen een gezond speekselniveau behouden.

Hoe eten en drinken tandverkleuring kunnen veroorzaken

Eten en drinken kunnen een aanzienlijke invloed hebben op het uiterlijk van tanden, waardoor verkleuring en vlekken kunnen ontstaan. Bepaalde etenswaren en dranken, zoals koffie, thee, rode wijn, donkere bessen en donkere sauzen, bevatten pigmenten die zich aan het tandglazuur kunnen hechten en vlekken en verkleuring kunnen veroorzaken.

Bovendien kunnen zeer zure voedingsmiddelen en dranken, zoals citrusvruchten en sportdranken, het tandglazuur aantasten en tanden vatbaarder maken voor vlekken. Zetmeelrijke en suikerhoudende voedingsmiddelen, zoals snoep en koekjes, kunnen ook het risico op tandbederf verhogen, wat leidt tot verkleuring.

Om een heldere, witte glimlach te behouden, is het belangrijk om rekening te houden met het soort eten en drinken dat wordt geconsumeerd. Door de consumptie van donkergekleurde en sterk zure voedingsmiddelen en dranken te beperken en te kiezen voor gezondere alternatieven, zoals water, fruit en groenten, kan tandverkleuring worden voorkomen en de mondgezondheid worden bevorderd.

Bij Euro White krijgen we vaak de vraag hoe lang onze behandelingen voor het bleken van tanden duren en het antwoord kan vaak enorm variëren, afhankelijk van externe factoren. De meeste van deze factoren zijn de dagelijkse items die we consumeren.

Op een beter dieet en een stralende lach!

Concluderend, het behouden van een witte glimlach is net zo eenvoudig als het maken van een paar veranderingen in het dieet. Bedenk eens, je zou een appel verwijderd kunnen zijn van een Hollywood-grijns! Dus zeg vaarwel tegen tanden met koffievlekken en hallo tegen een glimlach die de tandenfee doet blozen. Wie wist dat goed eten zo leuk kon zijn? En laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van een goed excuus om te genieten van wat extra fruit en kaas? Dus laten we een glas bruisend water heffen voor een helderdere, wittere glimlach!

Het is ook belangrijk om elke 6 maanden een goede tandenbleekset te gebruiken om een extreem witte glimlach te behouden. We raden Crest Professional Effects aan als de beste bleekset op de markt. Door dit product twee keer per jaar te gebruiken en de items die u consumeert in de gaten te houden, kunt u het hele jaar door gegarandeerd een geweldige witte glimlach hebben.

Bezoek onze blog met tal van gezondheidstips en advies om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over tanden bleken

Gebruik deze link om terug te gaan naar onze BLOG